Livet blir bättre med svensktillverkade friggebodar

I takt med att svenskar utsmyckar sina trädgårdar med altaner, trä däck, pooler och friggebodar vill jag dra en lans för det inhemska. Jag tycker att man skall satsa på svenska produkter. Permitteringar i spåren av corona har fått mycket att ändras, bland annat har svenska ekonomin tagit stryk och många svenska företag har det otroligt kämpigt. Samtidigt har många personer fått mycket mer fri tid, vilket kan ses i explosionsartad uppgång i hemma snickrande och byggande. Varför inte låta det ena hjälpa det andra och tillexempel satsa på svensktillverkade friggebodar? Det finns otaliga modeller i alla de storlekar och prisklasser.

Förråd eller glasinklädd dröm ateljé?

Innan du bestämmer dig för att investera i en svensktillverkad friggebod, så bör du fundera på vad du vill att den skall fylla för funktion. Behöver du någonstans att förvara trädgårdsmöbler och gräsklippare, eller är du sugen på ett litet lusthus med luftiga stora fönster som släpper in allt ljus du kan be om?

Personligen fastnade jag för en modell med mycket ljusinsläpp, min egen oas där jag kan dra mig tillbaka med en bok och en kopp kaffe och liksom bara vara. Min partner stör ibland när de gamla konstdrömmarna flammar till liv och staffli och oljefärger kommer fram. Med en 15 kvadratmeter stor friggebod finns det plats för oss båda.

Oavsett vad just du har för behov och drömmar, så finns det garanterat en modell som passar just dig. Om du likt jag har en partner, satsa på en stor svensktillverkad friggebod, så kommer det att finnas plats. Finns det hjärterum så finns det stjärterum, och i min oas finns det plats för mycket hjärta och stora…. drömmar. I din kanske det blir plats för spadar och järnspett, men det kan finnas hjärta i det med.