Arborist i Alingsås

När jag var liten älskade jag att klättra i träd, jag var en riktig klätterapa! Det fanns knappt ett träd som jag inte klarade av att klättra upp i och jag vet att min mamma verkligen ogillade detta då hon var rädd att jag skulle ramla ner. Vid 20 års ålder kom jag på att jag ville klättra i träd på heltid och i samband med detta flyttade jag hemifrån, nu är jag arborist i Alingsås, efter avslutad utbildning till arborist. Professionell trädklättrare, det är inte dåligt det! Och det är fortfarande lika kul att klättra i träd som när jag var liten fast nu är det på ”lite” högre höjder dock.

Att arbeta som arborist

Jag förstår verkligen varför jag har ett så oerhört starkt drag till naturen, det är underbart att få arbeta på heltid med något man älskar så mycket. Att inte behöva sitta instängd på ett kontor varenda dag och alla dagar ser likadana ut, det hade varit döden för en person som mig. Jag måste få vara ute och röra på mig och andas frisk luft varje dag. Ingen dag är den andra lik i arbetet som arborist. En del av året klättrar jag mycket i träd som trädvårdare för att kapa grenar och ansa, en annan period arbetar jag med att dra bort stubbar från gräsmattor och annat.

Vad är en arborist?

Det är inte så många som vet vad en arborist gör eller vad mina dagar rymmer, alla tror att det är synonymt med enbart trädklättring. Men en arborist gör så mycket mer än att bara klättra i träd och rädda kattungar i trädkronorna. Vi ansar buskar, beskär träd, hjälper till att plantera träd och buskar och sedan fäller vi faktiskt träd också. Vi ser inte enbart till att dom överlever utan är det ett sjukt och dåligt träd så anser vi att det måste tas ner, det kan utgöra en risk för allmänheten annars.