Problem med fukt i källarvägg?

Det där med problem med fukt i källarvägg verkar drabba var och varannan husägare. Jag har pratat med många av mina vänner som har varit husägare i många år och där i alla fall nästan hälften av dom har dränerat och sanerat då dom har drabbats av fuktproblem i källaren. Jag och min fru köpte ett gammalt hus för ungefär 3 år sedan och vi visste att det var mycket att göra med huset men tänkte, som så många andra, att det skulle gå att ”fixa till”. Vi hade nog en stark övertro på oss själva som gick in med hull och hår för denna renovering. Då hade vi ingen aning om vad vi hade gett oss in på, och tur var väl det.

Hade fukt i källarvägg

Vi slet med det förbannade huset varenda ledig minut av vår tid, både jag och min fru, och var måttligt trötta på renoveringen efter att ha hållit på i nästan ett års tid. Det slet på vårt förhållande och privatliv något oerhört, den som påstår att en massiv husrenovering sammanför par snackar bara strunt. Vi bråkade snart lika mycket som vi renoverade, det vill säga, oavbrutet. Vid ett tillfälle regnade det under hösten, i princip oavbrutet under två månader och då uppdagades ytterligare ett problem. Vi hade drabbats av fukt i två av våra källarväggar. Detta var pricken över i, det fick allt att fullkomligt svämma över i vårt liv och äktenskap.

Lejde bort problemet med fukt

Då helt plötsligt när vi stod i källaren och bara såg katastrofen framför oss torna upp som ett höghus, var vi helt ense! Vi beslöt oss för att faktiskt leja bort det där fuktproblemet, vi lät en firma fixa till hela källaren med dränering och fuktsanering till den var som ny. Vi bara njöt av att ha folk hemma som arbetade och då vi för en gångs skull kunde fortsätta att tapetsera köket i lugn och ro, utan att behöva oroa oss för våra fuktproblem. Kanon att det finns företag som fixar såna trista problem!