Nätverksinstallatör i Helsingborg

Jobbar du som nätverksinstallatör i Helsingborg? Då är det bara att gratulera för du kommer att ha en massa arbete framför dig kommande år. Det är nog ingen större risk att du blir arbetslös i första taget, som många andra har blivit på grund av både corona och inflationen. Men utbyggnaden av våra nätverk bara fortsätter och som läget är nu så råder det till och med brist på nätverksinstallatörer i Helsingborg och många andra orter runt om i Sverige. Är du osäker på vad du ska bli när du blir stor och vill du ha arbete direkt efter utbildning – läs till nätverksinstallatör. Då har du garanterat arbete.

Eftertraktade nätverksinstallatörer

Om planerna med att bygga ut Sveriges nätverk framgent fortskrider i samma takt som det har gjorts hittills då lär inte bristen på jobb drabba den som har utbildat sig till nätverksinstallatör. Ju fler industrier som byggs och ju fler kontorsplatser som installeras desto fler nätverksinstallatörer behövs. Vi har inte sett att det skulle bli för många av just nätverksinstallatörer än på cirka 10 år. Marknaden för detta yrke är het, och än så länge råder ingen större konkurrens utan snarare brist på kunniga nätverksinstallatörer.

Utbildning till nätverksinstallatör

Vad kan du då gå för utbildning om du vill börja arbeta som nätverksinstallatör? Det finns på olika platser i Sverige som du kan välja bland. Kontakta gärna din lokala vuxenhögskola för att se om dom kanske kan erbjuda dig en utbildning till nätverksinstallatör. Du kan även prata med yrkeshögskolan som brukar ha praktiska utbildning inom elektronik och nätverk, för att se om dom har någon kurs som passar dig på vägen till nätverksinstallatör. Flera av dessa kurser och liknande kan du också finna på nätet som går på distans vilket är kanonbra om det inte finns någon utbildning i din stad.