Infravärmare håller dina gäster varma på uteplatsen

Infravärme är en produkt du kan använda inom- och utomhus. Den fungerar bra till balkong, altan och uterum.
Eldrivna infravärmare sprider värme genom infraröd strålning. Dagens modeller av infravärmare är mer utvecklande än tidigare versioner och är även billigare i drift. Tänk på att kolla vilken effekt infravärmaren har som du kikar på. Effekten styr hur stor yta den klarar av att värma upp.

Det är väldigt smidigt när du vill sätta på lite värme i ditt uterum. Du letar upp din infravärmare och kopplar bara in den i strömuttaget. De flesta infravärmarna sprider värme åt mer än ett håll, vilket gör det möjligt för flera personer att värma sig.

Terassvärmare med infravärme är väldigt populärt och kanske något du upplevt vid ett besök på restauranger med uteserveringar. Terassvärmaren är en smidig och diskret lösning när man vill värma upp ett utrymme med gäster.

Visste du att det finns mindre modeller som du kan ha stående på ett bord? En bordsvärmare kan du ha på uteplatsen eller inomhus. Du placerar den enkelt på ett bord och slår bara på strömmen när du vill ha lite skön värme.

Innan du installerar en infravärmare på tak eller vägg är det en god idé att konsultera auktoriserad elektriker. De vet hur man installerar en infravärmare säkert. Du kan även hitta information på elsäkerhetsverkets hemsida kring elprodukter i hemmet.

Läs igenom instruktionsmanualen som medföljer infravärmaren när du köper den. Där hittar du information om effekt, rekommenderad placering av värmaren, hur du rengör produkten och viktig säkerhetsinformation.

En hängande terassvärmare kan vara ett smart val när du vill ha extra värme på uteplatsen. Värmaren har en låg driftskostnad och kan värma sällskap i många timmar när det är lite kyligt. Utseendemässigt har dagens modeller en bra variation av olika utseenden och är ofta anpassade för att smälta in bra i omgivningen.