Därför handlar jag alltid bara pedagogiska leksaker

Jag har under en längre tid funderat på att skriva en blogg om varför jag alltid inhandlar enbart pedagogiska leksaker till mina barn.  Dock av väldigt många olika omständigheter, så har detta inte blivit av, men nu igår när jag fick reda på att jag skulle vara ledig idag fick jag så äntligen möjligheten till detta.

Första anledningen till att jag enbart handlar pedagogiska leksaker är att barnen faktiskt lär sig något annat är bara: krig, våld och kroppsperfektion. Kroppsperfektion ja! Det är något som flertalet actionfigurer och barbies alltid har uppvisat barnen en helt skrev bild av. Därför undviker jag helt dessa verklighetsförlöjligande kroppshånande leksaker. Jag tänker då inte lära mina barn att varje man måste ha stora muskler eller att kvinnorna har smala ben som tändstickor. Nej, handlar jag leksaker, så ska leksakerna kunna lära mina barn något. Tex vill jag att leksakerna ska kunna lära mina barn att lära sig läsa, skriva och tänka positivt om andra människor. Leksakerna ska även till barnen att förkunna en sund världssyn om att alla människor är lika mycket värda, om att alla människor är accepterade, om att alla människor oberoende av bakgrund är lika mycket värda. Detta är alltså anledningarna till att jag faktiskt alltid, och då menar jag alltid, handlar pedagogiska leksaker.

Jag vill med dessa rader att önska dig trevlig kväll och dag.

Kommentarer är stängda.